11 Mart 2015 Çarşamba

Aptal Terminal Uygulaması

Projede elinizdeki güçlü bir bilgisayara uzaktan bağlanan aptal terminallerle ucuz bir laboratuvar oluşturmak. Eskiyen ve güncel programları çalıştırmayan pcler ile istenen yazılımları çalıştırmak.
Bunun birkaç yolu var, hatta bu işi yapan bir çok firmada var. Biz bu projeyi gerçekleştirdik. istediğimiz bir pc’yi ister cd ile ister floppy disk ile ile sabit diskteki küçük bir programla ve isterseniz de Ethernet kartı ile uzak masaüstü olarak bağlantıyı sağladık. Bir i3 4gb makineye uzaktan 15 adet aptal terminali açtık. Tüm makinelerde aynı anda office uygulaması, internete girme, visual studio çalıştırma, adobe programları çalıştırma işlemlerini yaptık.
Aptal terminaller sabit disksiz p4 256mb sdramli tedavülden kalkmış, devlet kurumlarının bize verdiği hurda pclerdi.
Çalışma; syslinux kullanılarak tüm pcler basit bir linux üzerinden açılarak RDP(uzak masaüstü bağlantısı) yapıyor.
Sorun: win7 aynı anda birden fazla pcden uzak masaüstü için lisans istiyor. Bunu da çözdük. İster aynı kullanıcıdan aynı anda birden fazla oturum açabiliyoruz. İster her aptal terminal için tek bir kullanıcı tanımlayabiliyoruz. Dediğim gibi burada lisans sorunları çıkabilir. Ama uzak masaüstü için başka protokollerde kullanılabilir. (VNC server)
Denemeler şu an devam etmektedir. Okul içinde bu şekilde bir kaç laboratuvar kurarak diğer eksikleri de gidermeye çalışacaz. İnternet üzerinde biraz araştırma yaparak sizde yapabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder